Dialogi

Olen varsin yllättynyt blogini saamasta nopeasta suosiosta, kiitos tässä yhteydessä lukijoilleni ja kaikille kirjoitustani jakaneille. Olen näköjään wordpressin viidenneksi suosituimman kirjoituksen listalla, suuri kiitos tästä lukijoille.

Koskapa satu on minulle rakas tyylilaji, tämä kaunis satu kertoo tällä kertaa dialogin ja kohtaamisten vaikeudesta.

Tässä muuten myös linkki facebook-sivuilleni, jota kautta minua voi myös seurata. Tämän kirjoituksen ajattelin linkittää hommafoorumille dialogioppaaksi koska se on niin kovin vaikeaa.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100011128140389

Pitemmittä puheitta päivän tarinaan.

*

Olipa kerran kaunis valtakunta, joka oli kuitenkin harmillisella tavalla kahtiajakautunut kahteen ääripäähän. Niin teki hallitsija sitten lopultakin päätöksen, että nyt oli syytä sen vastakkainasettelun viimeinkin loppua ja oli aika dialogille ääripäiden välillä. Niin kulki käsky ääripäiden johtajille, että heidän olisi nyt koko kansan edessä sovittava erimielisyytensä ja sovinnon eleenä käytävä dialogi.

Paikalle kutsuttiinkin Suvakkihuora ja Maahanmuuttokriitikko, jotka ensin toisiaan kovin epäilevästi silmäsivät, mutta suostuivat kuitenkin kättelemään ja istumaan alas saman pöydän ääreen. Molemmille annettiin pinkka lappuja, joissa oli kunnioittavia fraaseja ja tähdennettiin että toisen argumentteja pitää nyt sitten oikeasti kuunnella eikä tuomita toista heti ja mielipiteitä pitäisi kunnioittaa samanarvoisina. Tämä sovittiin. Näin sujui tietojeni mukaan dialogi ääripäiden välillä:

Suvakkihuora: No tuota mitäs sinun mielestäsi maahanmuuttopolitiikalle sitten pitäisi tehdä?

Maahanmuuttokriitikko: No, kyllä minä olen sitä mieltä että neekerit pitäisi ampua rajalle ja Suomi kyllä kuuluu niille suomalaisille jotka ovat asuneet täällä vähintään kolme sukupolvea ja ovat valkoihoisia.

Suvakkihuora: Jaa, että semmoista. No voihan sen tietysti noinkin ajatella. Mutta mitenkäs sinä sitten nuo ihmisoikeudet näet? Eikös kaikilla ihmisillä ole kuitenkin oikeus elää?

Maahanmuuttokriitikko: No ihmisoikeudethan ovat aika moniulotteinen ja monimutkainen kysymys, mutta noin ketään yleistämättä olen kyllä sitä mieltä, että ei neekereillä mitään ihmisoikeuksia tarvitse olla koska eläimiähän ne ovat. En ole rasisti, mutta olen kyllä sitä mieltä, että eivät karvaranteet mitään ihmisoikeuksia ole ansainneet ja tänne ei tarvitse kyllä tulla. Rajat kiinni!

Suvakkihuora: Niin aivan, onhan se tietysti näkökulma tuokin. Mutta tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet yksiselitteisesti että tummaihoisetkin ovat ihmisiä eikä rotujen välillä ole havaittu mitään merkittäviä eroja älykkyydessä. Ihmisoikeusjulistus on myös melkoisen yksiselitteinen siinä, että se koskee kaikkia ihmisiä rodusta, sukupuolesta, aatteesta tai uskonnosta riippumatta.

Maahanmuuttokriitikko: No, noi tutkimukset mihin sä nyt viittaat, on tietysti jotain kaiken maailman dosenttien sepustuksia, jotka ovat vieraantuneet tavallisten ihmisten todellisuudesta ja siitä miten nämä asiat nyt oikeasti koetaan. Olen kyllä sitä mieltä että dosenteille olisi siellä saunan takana myös tilaa.

Suvakkihuora: Niin, no voihan sen asian tietysti noinkin nähdä enkä nyt mitenkään halua vähätellä ihan sinänsä inhimillistä pelkoasi kaikkea erilaista kohtaan, mutta minun käsittääkseni oikeusvaltioon eivät kuitenkaan kuulu mielivaltaiset kuolemantuomiot toisinajattelijoita kohtaan.

 
Maahanmuuttokriitikko: No, oikeusvaltiokin on semmoinen käsite että sitä on helppo viljellä, mutta kyllä noi karvaranteet ovat isompi uhka meidän oikeuksille suomalaisina ja arjalaisena ylirotuna. Ja olen kyllä sitäkin mieltä että suvakkimädättäjät pitäisi raiskata kaktuksilla, koska ne uhkaavat jokaisen kriittisen ajattelijan sananvapautta ja oikeutta mielipiteeseen.

Suvakkihuora: Niin, tietysti ymmärrän kyllä että sinä varmasti pelkäät perheesi ja suomalaisen yhteiskunnan puolesta ja ei sillä ettenkö voisi dialogin nimissä ottaa kaktusta intiimialueilleni, mutta eikös kuitenkin sananvapauden pitäisi kuulua kaikille eikä vain maahanmuuttokriitikoille? Ja eikös sananvapauteen kuulu myös vastuu siitä mitä sanoo, tästä on olemassa lakikin kuitenkin.

Maahanmuuttokriitikko: No onhan niitä suvakkien lakeja jotka yrittävät estää totuutta kuulumasta, mutta kyllä minä olen sitä mieltä että mv-lehti tietää paremmin kuin suvakkimädättäjämediat tai laki.

Suvakkihuora: Niin, no tietysti tuokin on ihan relevantti uusi näkökulma keskusteluun, mutta mv-lehti on kuitenkin osoittanut myös julkaisevansa tekaistuja uutisia.

Maahanmuuttokriitikko: Ja kuka sen muka määrittelee? No suvakit tietysti! Suvakkien mustamaalausta sanon minä! Kyllä kaikki suvakit pitäisi raiskata kaktuksilla perseeseen! Ja kyllä noi sivistyssanat pitäisi nyt tästä keskustelusta jättää pois, muuten tästä tulee taas akateemikkojen höpinää jota tavallinen kansa ei ymmärrä.

Suvakkihuora: Niin, kuten sanottu ei minua sinänsä haittaa ajatus siitä että otan kaktuksen sisälleni dialogin nimissä, ja ihan tosissani kyllä olen tullut tänne keskustelemaan ja haluaisin sinun näkökulmaasi ymmärtää, mutta mitä jos nyt kuitenkin pysyttäisi asiassa ja puhuttaisi siitä maahanmuutosta.

Maahanmuuttokriitikko: Mitä puhumista siinä on? Rajat kiinni! Neekerit saunan taakse!

Suvakkihuora: No dialogihan tässä nyt se tarkoitus on, eikö niin? Että jos tästä nyt joku kiva kompromissi löytyisi kuitenkin?

Maahanmuuttokriitikko: No mun mielestä aika hyvä kompromissi vois olla se, että otetaan puolet niistä neekereistä, kerätään ne yhteen ja ammutaan ne rajalle ja sä saat päättää ketkä säästetään ja pari suvakkia raiskataan siinä sivussa ihan vaan että ne muistaa oman paikkansa meidän naisina. Mitä mieltä sä tästä olisit? Eikö se olisi aika reilu kompromissi?

Suvakkihuora: Voi vitun natsisika! Ei tästä nyt tule kyllä lasta eikä paskaa! Paitsi, että olet ihmisenä harvinaisen kusipää, niin olet myös kyllä taantumuksellisin rasistimulkku jonka olen koskaan tavannut!

Maahanmuuttokriitikko: No kyllä se on just tämmöistä todellisuudesta vieraantuneiden suvakkihuorien kanssa keskustellessa, ei ne edes jumalauta halua kuunnella ketään ja heti kun omat argumentit loppuvat alkaa se henkilökohtaisuuksiin meneminen ja natsikortin heiluttaminen! Kyllä minä nyt mieleni pahoitin tuosta ja taidan kyllä kunnianloukkauksesta syyttää, on se kuitenkin sen verran vakava syytös tuo rasismisyytös ja natsiksi haukkuminen.

Ps. Dialogi ei ollut helppoa Kullervollekaan, siitä tämäkin kuva kertoo. Kaikki kunnia Kalevalalle ja Akseli Gallen-Kallelalle.

tumblr_inline_mzo9l5gVfr1r4ggn7

Mainokset

Tekijä: Arjalaisneidin isänmaalliset tunnustukset

Olen vitivalkoinen arjalainen ja julkaisen tässä blogissa pääasiassa isänmaallisia kaunokirjallisia tekstejäni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s